Listen Singapore Ria FM - 89.7 FM Radio Online

Friday, April 27, 2012

Get . Your . Ass . Back . Home

NICE song huh?... so catchy n bit touching n spoiled too...


HAHAHAHA.. enjoy!!!!

By Gym Class Heroes ft Neon Hitch - Ass Back Home :))

MEMANG mamat ni ensem ke bagus ke kn??? lagu tuh jer... mmg laaaa sgt tepat nye!!~

SUARA aweq tuuu si-NEON tuh yg menarikkan lg lagu nih!!! :))

+++++++SONG++++++

[Neon Hitch - Chorus]
I don’t know, where you’re going
Or when you’re coming home
I left the keys under the mat to our front door
For one more chance to hold you close
I don’t know, where you’re going
Just get your ass back home

[Travie McCoy]
We both knew this type of life didn’t come with instructions
So I’m trying to do my best to make something out of nothing
And sometimes it gets downright shitty in fact
When you call and I don’t even know what city I’m at
Or what day of the week in the middle of the month
In a year I don’t recall
It’s like my life’s on repeat and the last time we spoke
I told you I wouldn’t be long,
That was last November, now December’s almost gone
I’d apologize but I don’t realize what I’m doing wrong

[Chorus]
I don’t know, where you’re going
Or when you’re coming home
I left the keys under the mat to our front door
For one more chance to hold you close
I don’t know, where you’re going
Just get your ass back home

[Travie McCoy]
And you’ve been nothing but amazing
And I never take that for granted
Half of these birds would have flew the coop
But you, you truly understand it
And the fact you stood beside me,
Every time you heard some bogusness
You deserve a standing o ‘cause they’d a just been over it
Let 'em talk, let 'em talk, let 'em talk, let 'em talk
Like we don’t hear what they saying
Let 'em walk, let 'em walk, let 'em walk, let 'em walk
We’ll just drive by and keep waving
Cause you and I above all that
Just let them wallow in it
Now they all choked up, yuck
Cause they be swallowing it

[Chorus]
I don’t know, where you’re going
Or when you’re coming home
I left the keys under the mat to our front door
For one more chance to hold you close
I don’t know, where you’re going
Just get your ass back home

No one hold me down like you do sweetheart
You keep doing that, I keep doing this
We’ll be alright in the end
Trust that
We put the us in trust, baby
Aww, let’s go

I don’t care what you’re after
As long as I’m the one, no
I don’t care why you’re leaving
You’ll miss me when you’re gone

[Chorus]
I don’t know, where you’re going
Or when you’re coming home
I left the keys under the mat to our front door
For one more chance to hold you close
I don’t know, where you’re going
Just get your ass back home.

+++++++++++++ HAV FUNNN ++++++++++++
aku . kaki . tetacing . agy


Wednesday, April 25, 2012

. Starbucks . Happy .Hour .

. hello . holla . 

INI namernye iklan kejap-kejap... ahaha

KEPADA peminat2 tegar STARBUCKS mcm aku, today is STARBUCKS HAPPY HOUR 

SO, go n grab those offer... which is 50% less price of any frappuccino. 
JUGA tertera di iklan itu bahawasanya pemegang kad STARBUCKS ialah hari RABU which is today!!!

THAT's why i posted diz advertisement... so u guys noe n u guys can hav it.. 

AND for EVERYONE its on Friday ... offer will be last untill 8th June 2012

PLUS.. there were new FRAPPUCINNO in town that been introduce for SUMMER 2012


SO HOT!!! isn't it?... hahaha... that newbie call MOCHA COOKIE CRUMBLE FRAPPUCCINO!!!


SO damn excited, i cant even do my own werk not untill i get those some ... yummeh!!!

SURELY u guys go get for urself too!!! Love STARBUCKS!!!!

aku . kaki . STARBUCKS .

ALL INFORMATION GATHERED FROM HERE

Tuesday, April 24, 2012

kaki . rayau . kembali . merayau

Mari merayau!!!! wafiey is the leader..

SELAMAT Malam diucapkan... ewwahh!! ahahaha~... entry kali ini menunjukkan pembangunan sahsiah aku semakin meningkat dan bakal pulih! yeayy yeayy!!!

APEKEBENDA laaaaa kn??.. maknenye aku kembali merayau... entry lepas aku dok sadis2 tuuu... pastu aku balik ke KL jap.. sebab nenek aku operate mata, so sbg cucu yg bertanggungjawab aku balik laaa~ itu pon aku kire dah lewat 2 minggu kowt~ tp aku balik laaaaa.. tunjukkan muke aku yg xbraper nk market nih... ekekeke~

MULER-muler tu nk balik 3 hari jer sbb aku ade 'Job' kt Kluang ari sabtu tu.. Mengajar sebijik kampeni ni Microsoft Office 2010... tp disebabkan batal... aku lajakkan coti aku smpai ahad minggu depan nye tuh! Amacam?? kakak kawasan x aku?? ahahah~ suker suki aku jer... tp aku xde niat lain.. just hang-out wiv my Family jer pon... i mean my ALONG laaa~

MACAM biase laaaa sesampai aku kt KL(umah wan/atok) aku roger abang aku laaa.. sbb dier misti nk jumpe aku.. n rindu teh 0 aku buat :) ahahah~ tp ape bley buat.. rumah granny kn?? ade plak Macik Anoying aku kt situ... so i decided to stay at my kakak chenta ati syg place d Pandan Mewah tuuu~ of cozz laa depa suker!!! aku kn bising!!! ahahhaa~ so there I AM..

SO, the thing is.. keesokkan ari nye.. aku yg amat merindui anak buah aku tuh kn??.. g la amek dak rongak tuh kt skolah dier... betapalaaa dier rindu kt aku kn???... membebel jer dlm kete... mengaji laaa~ nyanyi laaa~ tanye mcm2~ aku xbwk balik kL.. aku hangkot g ALAMANDA... oh! kakak C.H.S aku ikot jugak~... dedua ponk aku ghindu... smpai mlm laaa jugak aku bwk dier merayau.. sbb aku mmg bajet aku kt kL 3 hari jer...


me n behalf of me :))
ESOK nye tuuu xmerayau pon tp belakon2 ke umah nenek aku skali lg... hahahah~ cemcm.. n then that Nite Boss aku msg, job kt kluang tu batal, soooo~ aku pon muler laaa menyusun ektibiti ujung minggu aku.. hehehe~ mgu sebelom aku balik tuh, ALONG mmg ade tanye kekalau aku nk hikot dier g Genting 1Family laaa~ (bunyik cm ramai plak tp sebenarnye 3branak tu jer!).. dgn sedih aku kater CANNOT.. tp since da dapat cotiey~ Let's Make it Happen!! hahahaha~


INSTANT vacay is ekceli what i need rite now~ rite??... SO! there!!! we'ols go for a one day trip... kemain seronok anak buah aku... dier mmg xsabar nk naik 'cable car' tuu.. sampai aku sebot kereta kabel.. dier pandang kosong aku jerk~ he didnt noe what is kerete kabel ok??... Only Cable Car yer.. pergh!!! bangga jugak laaaa nephew sebijik aku tuh speaking pronounce nye kemain laaaaaaaaa pekat! hahaha~ Alhamdulillah.. he looking gud while growing up cumer tang gigi jelah yg buat aku kesian.. weLL~ that time will come soon... nnt2 tu nk surgery :)) skrg kecik sgt.


SO~sabtu tu kitorg g genting xlaaa seawal maner, cumer sbb Along dah pick-up aku kt umah atok, xkan laaaa xsinggah masok dalam salam cium tangan Atok Wan duluu kn?? kn?? kn??... serapan bagai.. gelak2 sket... then gerak! xlaa difficult sgt nk exit.. sbb family mangah ade situ.. so, lg cepat aku keluar lg bagus~... GERAK!!!! 


SAMPAI saner aku tgok wafiey ni xlaaa GILER maner... just seronok dpt jenjalan dgn mama n babah n makteh dier... yg menggiler seronok, si KAKAK IPAR aku... snap saner... snap sini... kemain laaaa dgn kemera dier tuh~ slamer ni bejalan, xdo kemera... skrg dah de sebijik.... asek snappp!!! jerr~ ahahahaha... nk gerak snap! along drive dier snap! aku pakai kn kasot wafi dier snap! sumer pon snap! ahahahah~ bgusnye semua moment dier capture... tp yg xbraper bagusnye... jap lg... xsampai genting bateri dah weak~ ahahahhaha.... Bravo laaaa kak ina!!! ahahaha~ 

kan? kan? kan???~ akak ipar aku suker snap-snap :))


WALAUPUN abang aku ni xla mewah maner... tp its a good start for his own family to hav vacation on their own money... slamer ni.. yg akan bawak kami-kami vacay, of cos laaa ABAH aku... n misti laaaa xnak yg cikai2... nk yg well prepared... tinggal nk enjoy jer... tp apak aku byk duit... abang aku keje Technician DIGi jer... so! aku support segala usaha abg aku untuk menjadikan dier usefull-man instead of useless one~ kn?... dont mind at all xmewah pon vacay ni... janji aku bley spend time dgn abg n anak buah aku!!!





hehehe~ kami melekat sahaja :))




MEMANG aku xlepas seminit pon stiap kali nk begamba ngan si-rongak ni... senyum jer dier!!! membebel jer!!! HAPPY!!! yg penting aku mmg rase HAPPY sgt!!!! kitorg berjalan mcm org yg xjumpe jalan balik gittuuu~ aahahahhaa... tu baru ari sabtu... ahad(esoknye) abg aku dah booked dah! Zoo Negara sekali lg... aku tatawu laaaa ape pandangan pembaca, misti mcm "hak alaaa~ genting jer pon"... "ek elehhh~ zoo pon nk kecoh"... yer! kalau aku bace pon aku akan kutok gituuu~ but now... the priceless things is the moment we spend together since aku nye family semakin 'shrinking'... hahahah~ ITU YANG PENTING!!!



inilah laki bini yg sumpah 'pedulik aper dgn kaworang'... gittuuu~ ahahah

 aku yang menyebokkk~ ahahah

here r sum picture yg akak ipar aku dok snap2 kn??... heheheh~ ENJOY!!!! 


first time aku kantoikan muke aku sendiri~ ahahha :)


merayau . yang . payau

Sunday, April 1, 2012

aku semakin pulih

assalamualaikum...


BELAJAR dari kesilapan... bukak mata... hormati orang sekeliling... sabar dan tabah menghadapi dugaan... jangan mudah putus asa... kuat kn semangat... percaya kepadaNya... terima qada' dan qadar... itulahhh yg hampir semua org disekeliling aku ckp biler aku dalam kondisi *DOWN* ritu... tp dlm text yg lebih relaks dan cooL xlaa seskema aku tolis tuh~ ahahahaha...

KENAPA? kenaper ek aku nulis entry gini?... karena aku didalam keadaan dilema 3bln yang lepas... ok2~ aku rase, sape yg ade bace entry blog aku before2 nih misti bajet sumer nye pasal rayau saner rayau sini... alaaa kasik author chance laaa~ aku nk larik topic sket... disebabkan aku nk bekongsi feeling aku nih~

APE jadik 3bulan lepas ekceli bukan satu tragedi... tp lebih dr 3 tragedi... berkait dan sambung menyambung plak ape yg jadi tuuu~... mangsa? AKU!... tp aku bersyukur... aku xloser, aku xmati tgh jalan dlm menghadap tragedi2 yg menimpa~... aku berserah banyak pada Allah... air mata? of coz laaaa bebaldi yg dah terbazir... cumer setelah ape yg aku alami... air mater aku semakin MAHAL utk aku keluarkn lg lepas ni... sbb dah bazer byk sgt 3 previuos month...

SEGALA rahsia tersemat 'bayek punye' kt Allah... mmg itu tempat hakiki aku mengadu... for life fullstop.. kn?... tp segala pahit getir.. payau bacen yang terjadi mematangkn aku... membuka lebih luas ruang minda aku d samping mater aku semakin rabun plak jadi nye... eh? eh? memain plak kan?... haahahahah~ aku di uji bukan stakat simple2 jer... kalau stakat isu kengkwn aku bley telan dendiam... tp bila membabitkan Emak... Abah... Family... owh!!! where can i go??? how can i deal wiv it??? tell me! tell me!! kamon tell me~ ade org TARAHAL KOWT... TAPI BAGI AKU, ITU ADELAH BESAR!!! and sekali lg aku tewas!!! aku xkuat!!! sbb aku nih ditakdirkan mengalah jika melibatkan org2 tua...

OWHH!!! tp perasaan membawa lara diri itu semakin menuju ke penghujung... bukan bermakna nya aku telah OK dgn mereka2 itu... ttp aku semakin OK dlm menjalankan kehidupan aku sebagai sebatang kara... sbelom nih keyakinan aku adelah kerana mereka2 yg berada dibelakang aku... tp biler mereka yg dibelakang aku ni turn out to be not my biggers fan of all.... thats when im go drop down just like THAT!!! just in a moment im lost person... owh! what can i do more?... just accepting what wuz Allah hav set for me laaa~ i noe sumhow i hav to deal wiv it... but gimme a bit of time too laaa~....

SO, the time oredi been given to me to recovered... as i wish to Allah to escort me... He replied my prayer.. he had for me a better plan... better than d old one than i hav plan for myself... *getting my smile now*.. what wuz my prayer?.. naayyy~ just a simple one... so so n so... here i am... werk my ass off to get a better life lane... im baCk to Skudai to finish all the things i had left... i wish to finish it 1st than come home for 'them' but once my mind speak... mybe i'll just stay for a while... get a simple life going on here n there... n then baru aku balik ke negeri asal aku...

WHILE im in here... i tod i'll be lost too~ Alhamdullilah... there is still more people here that love me n care for me :)... terime kasih yang teramat sgt kat dorg2 nih... aku gtaw hasrat aku kt seorang hamba Allah yg aku admirer sgt... bekas lecturer aku.. yang aku dah anggap mcm kakak aku sendiri.. we are bounding! im sure of that.. she the present Allah hav given me to guide me as long as she can be... aku mintak utk bekerja, so she made me as her P.A... not an official one.. but enaff to do small part of job to help her... n its OK for me! i like to work.. n earn some money...

PLUS, her husband, gimme a part time lecturing work... which i was looking for.. aku tanak laaa kerja bebenda yg bebukan, krg xsiap plak master project aku kan?... so menyelam sambil minum air... cepat kenyang yer x??.. haahahha~ so dgn tawaran mengajar part time yg buat mase ni memenuhi ruang mase senggang aku yg dah x ke LAB tuuu~ dan aku muler membawa diri ke LIBRARY... membuat kn diri aku semakin yakin bahawa.. Allah bukan tak sayang aku... Dia sgt syg aku... mungkin aku yg xpernah menghargai kasih sayang yg Dia bagi selama ni... aku khayal.. aku lalai... aku hanyut.. jd Dia menguji aku semula.. dan sekali lg aku bersyukur :) di uji olehNya.. sungguh~

AKU berharap aku xakan berhenti disini... aku akan berusaha selagi mampu untuk perbaiki khilaf diri sendiri... kepada insan-insan yg menjadi org kuat memulihkan semngat aku mase aku balik skudai... aku sgt tak akan luperkan jasa korg... mmg Allah akan balas jasa korg... ttp aku jugak menyimpan hasrat utk balas jasa korg balik... kiter doa jelah sesamer... hehehhe~ *tacing plak tetibe*

TAPI aku kongsi sedikit ape yg terjadi pd aku smpi aku down mcm bayek mati dr teroskn idop... aku ni bukan jenis yg becinta nk mati.. so sorry u guys yg harap sbb cinta aku jd gini... aku sgt FAMILY person.. for me they r my everything in diz world.. tp sekali lg aku SILAP.. itu bukan segala2 nye.. DIA adelah segala2nye...

APA yang terjadi ialah... berselisih faham dgn EMAK aku sendiri...slamer ni aku dedikasi hidup aku.. kejayaan aku sepenuhkan untuk EMAK aku... sbb sbg anak yg kenal sgt dgn emaknye aku sgt hormat mak aku... dgn abah aku mmg xbrape nk rapat sbb... aku rase tiada ruang dlm hati ayah aku utk aku... so, aku decide aku menempel dgn mak aku jelah... yelah... nabi pon dah berpesan kn?? so.. there! my mum is my luck! my victory! my happiness!!!.. dan aku silap~ Emak aku bukan untuk aku... ape aku ckp dah xvalid biler anak kesyg masing akan balik... no matter what i do... never enaff~ salu salah.. there r mistake! never rite~ tp... itu 3 bln lepas... skrg aku dah OK! aku bley terima... im not belongs to them.. im just a regular daughter of them.. n aku dah xkesah :)) sbb aku ade abang yg sgt menyayangi aku... ALONG xpenah keciwa kn aku... penyelamat jiwa aku utk tdak memilih 'terjun bangunan... minum racun... gantung diri' ... plus aku ade agama dan Allah...

NOW, im gud~ Alhamdulillah... harap ok untuk beberapa ketika~ sbb aku nk pulihkan perjalanan aku ni pelahan2... huhuhu~ tp aku sentiasa doakan mak abah aku setiap hari... selepas solat... xkurag dr 5 kali sehari... dan adekala klau terdetik aku doakan mereka lagi.. utk Allah sentosakan hidup mereka... aku tawu dilema dorg sebagai ibuayah... aku xakan benci org yg membesarkn aku... cumer bg aku sedikit mase utk menerima keadaan... hihihihi~ ade 1 lagu yg aku nk dedicated utk EMAK aku... sgt terkesan dgn ape yg jadi di antara mak dan aku... next time aku post entry... what hav cause me so much when diz happened to me n my emak ... tp tuuuu nnt laaa~ krg buter plak mater aku asek nanges jerrr~ ni pon dah bengkak mater aku... ahahahah~

ACTUALLY, the words(lyrics) didnt match so much... but just assume it was for ibu n anak... then u guys noe the connections plus the voice tone n music... PERFECT to touch ur heart wiv a continuously sadness feeling inside!!! demmm~ i've talk so much!!! now enjoy da songs!


KEHILANGAN - FIRMAN

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan

Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

*
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...