Listen Singapore Ria FM - 89.7 FM Radio Online

Friday, February 11, 2011

kaki.shutdown.person

hahaha~ SHUTDOWN? Penah dengar x?? aku salu dgr… saper2 yg xpenah dgr tuh g bukak kamus ke bukak mulot g tnye org jap ke… huhuhu~ ekceli mengutuk itu satu amalan yg TAK-BAHEK!!! Tp aku xnk laa kutok! Aku nk story da telling jaaa~ kire BAHEK sket rrr dr kutok!! Kn? Kn?~ agaggaag(ade ke kategori tuh??... aarrghhh~ GTH!)..


sadenli aku nk sentoh part SHUTDOWN person… kenape? Kerana… aurmmm~ sbb aku tetibe dikejotkan sorg member(A) aku yg aku agak xpekenan dgn msg dr member(B) yg aku xpekenan jugak!!(brape byk membe ko yg ko xpekenan daa??~ jgn ade membe laa woiii!!!~) ingin berjumpa?? Wat.de.Eff laaa kan??... rindu nk story2 kater nye! Da lamer xjumpe!! Pastu balik ujung minggu ni… n kebetulan perancangan aku nk ke BeePee dibataLkn(bg si-A ni aku xde agenda laen laaa).. ape salahnye kiter bermeeting… skali lg..wat.de.eefff laaa kan??? …


bajet aku xjd g BeePee.. aku ni sipot r?? aku kaki rayau laaa sHiyaLL!! Adelaaaa haL aku yg laen~~ ngoi!!! Pastu kaw saper?? Nk bt schedule idoP haku plak???~ kuang-hajaawww!!!~~ tyme susah.. tyme buhsan.. tyme xfeymes.. carik lerr aku ni… bajet nk feymes free r tuh… baya la woiii, maner de mende free dah!!!~ eefff toL laaaaaa~(uiks?? Msg si-A masok plak… tetawu jer aku tgh story psl dier! Wakakak~ ganggu toll lerrrr!)


soooo n sooooo n soooo long~… aku reply dgn adap sopan serikandi tun Fatimah laaaa kn?? Walaupown ati tu panas cam sizzling pan tuh kn??... CHELENG!!! Aku tolak dgn baik… “wa de haL bai… tgok ler dulu cengganer kn??~”.. amacam?? Suci x?? mulus dan tulus lg kot tuh~ wikikiki… DAN! Ape kaitan plak ngan topic diatas?? SHUTDOWN person ni kan??... urmmm~ d other person yg aku annoy tuh… laaa kaitan nye… si-B… kenape??.. well.. let’s begin!!!


Duluuuuuuuuuuu~ aku respect minah B ni.. bcoz she is very COOL!! Damn coolest gurl ever aahhh~~ pergh! Giler tinggi darjat dier dimater aku… siriusss!! Muke dier mmg sker wat statement “g mampos dgn korg sumer~ pedehaL jah?”… hah! Camtu rr reaksi muker dier plus attitude dier skali… tp tu mase aku kt KL laaa… pastu further study kt JOHO plak.. dier pown further study skali… bilik pown xbrape nk jawoh kn??... until one day… aku berchit-chat ngan dier… sbb aku nk coolness of me betambah cool dgn ade input dr dier…(BAPAK LAAAA PERASAN WOIII!!!! Agak2 laaaa bibah oi~~ )… wakakak~.. at 1st… mmg ah~ sronok dowh chit-chat ngan minah ni… sbb rase mcm DEWA PUTEH shiYaLLL~~… feeling so dem-kuLLL~ betahan laaa begaul mesra nk dkt 6 bln gituuu~ tiap2 mlm mawu lepak bilek gua laaaa kn??~ bilik aku bley category WANTED gark laaa… ramai membershipnye~ wakakaka…


Cukop stawon… aku terperasan 1 benda kt minah yg kunun2 coolest abes nih… minah ni SHUTDOWN person laaaa…~~~ before that, shutdown ni maksudnye PADAM atau TERpadam dgn secara xsengaja… lebeyh kuang laaa kan??(kut salah… nk betoL kn… siler lerrr… no terms will be issue!) knpkah aku kater minah ni SHUTDOWN?... sbb ITS ALL ABOUT HER!!!(klau untuk kater ganti aku, its all about YOU! YOU! YOU! YOU!~~ mcm lagu Auburn tuh plak!)~ ahahahah… demit gurL? Y u hav to be that way babes!...


No wonder laaaa dier so damn coolest than other gurl~~ don’t giv a damn bout anything else… sbb dier shutdown person!! Apehal dier nk kesah~~ dier tawu everything sumer bout her!!! Org laen xde space dlm memory card dier~~ tarrraaaaaa!!! That its!!!...

Yg aku perasan laaa… klau kte story… kte xbley be talking to long, because she have to say sumthing tooo~ she must hav da samer story tooo~ she must hav been in da same experience toooo~~~ giler! Mencabar betoL laaaa perangai kaw minah!!!~… siriusss!!! Aku tatahan!!! Hak-alaaahhh.. ckp tanak kalaH… tp br nk ajak merayau… meronggeng ker… “jap eh?... aku kene call bapak haku dulu ah”.. “bapak aku xkasi r kuar mlm2 ni”… “bapak aku xkasi rr g utan… g sungai.. g jusco”.. BAPAK LAAAAAAAAAAAA bapak kaw minah!!! Dahtu citer ko yg mcm kamos experience nye tuh dr maner dtg bai??~ ngan BAPAK kaw laaa?? Eeff la woiiii~~~ sbnr nye ko maner boleyh org laen lebeyh dr ko kn??... sumer ko musti ade xbyk pown siket… bull-shit!.. ko akan byk kn jugak kuantiti nye!!! Demittt rrr~~

cmni laaaa muke si-B tuuu~~ ahaha... lost in transition.. kehkehkeh~
Giler annoying woiii~~~ ko klau xde mende nk story… xde mende nk declaire diri tu super duper experience… takpayoh lerrrr!!! Bangkai giler… mcm ape jer perangai… minah tuh paling elergik… klau dlm ramai2 tgh borak2 gelak2 belawak2 nih… tp dier xley interrupt ke.. masok daun ke.. mencelah ke haper kan??... dier muler laaaa SHUTDOWN!... buat muker(huh! I dun giv a damn la korg ckp ape nih~)… hah! Cenggitu laaa… klau boley, let her do aLL da lawaking, do da talking… n do da shitchitchat… kn? Kn?... that’s why laaaa selamer kini aku nmpak dier coolest giler.. sbnrnye dier xpandai begaul.. n olwes SHUTDOWN! Aku tertipu rrr~~… tp ade gak minah laen yg aku budget COOL… n mmg COOL pown!!!(until now!)… kerana kekerapan SHUTDOWN attitude dier… bt aku JELAK, MUAK, FED-UP… naek tawon.. aku blah jer… no chit-chat like olwes… tp still betegur laaa cume xlepak rr… bilik aku pown semenjak duk single bukan BILIK PANAS lg~ wakakaka…buat hal memaseng rrr kn??...


Ade gark membe aku yg mat2 len komen… “minah tuh mesti cpt bosan klau aku ckp”… mang-ai?? Smpi mamat2 laen ni pown prasan… pergh!!! Bukan salah aku rrr~~ sumer org pown prasan laaa woiii!!! Ko hingat ko best ke wat cmtu?? Sekali dua bley laaa… slalu sangat… siler blah laaaa woi!!! Berambos!!~~~.. emosss plak aku!!! Mmg rrr!!! Ganggu idop aku minah ni… samer laaa dgn si-A tuhhh~… 2 x 5 dgn 5 x100.. mmg aku paling JELAK!!! Fuhhhh~~ dugaan jaaa tuh!...


That’s it… SHUTDOWN PERSON story!!! Tolong eh? Jgn jadik gitu… orang laen tuh nk gak story mory.. bukan KAWWW jer yg nk becakap!!! Bkn KAWW jer yg ade memory ke pengalaman ker kn??


“CAMPAK LOMBONG NAK???!!!!”… demmm~


Kaki.rayau.giler.emosi.ini.bulaN

6 comments:

  1. ahh...konfius..wa talak paham..adekah haku x kenal manusia2 tersebut..ahh..i kenot connect pade sesape pon..i lost..ahhh..x puas hati~

    ReplyDelete
  2. wa..wa..wa..wa.. gile x besh member ko tu .aku.kaki.rayau... B.O.S.A.N

    nak buat mcm manakan.. mana2 diorg g, mesti blk cr ko jgk.. sbb diaorg suke kwn dgn ko.. MAKNANYA... (sendiri mau tau ar)

    ReplyDelete
  3. hakhak.... kutok owang in a anonymous form like si-A si-B si-C ni paling bahaye sarra!! sebab owang yg membacer yg x dapat agak saper yg dimaksodkan tu akan teghaser "adekah haku!? adekah haku!??". N lamer2 sumer makin jawohkan diri dari tuan empunya kutokan....

    Sebab aku ade pengalaman 4 tawon dalam bidang ni... deng!! kalo dlm game tu, kire dah level 99 dah ni. n see!! skrg saye x ade kawan!! fwaaaah~~~~ astaghfirullah.

    ReplyDelete
  4. waaa....gambar ustaz yg keluar...lupa pulak skrg dok guna gambau tu....hekhek

    ReplyDelete
  5. weh angahsyah??... org2 begini ekceli menguatkan diri ku juga~~~ penting per org2 gini... aku amat BERSYUKUR apabila Allah tulis takdir mcmni utk aku~ at least aku xlaaaa cetek dr pengalaman idop atas muke bumi ni!!!~~~ one day they wiLL noe... becos... "idop kn mcm roda" aiseyyy~ geli plak tiak tulis cenggitu~ ahaha


    saudara elhafiz... mana mungkin aku nk kutok org yg jd folower aku laaa... aku nye blog ni bkn sumer org tawu... dan andai nye mereka tawu... mereka tidak akan pedulik pown... but for ur curiousity... IT IS NOT U!!! IT WILL NEVER BE U pownnn laaaa.... ko ngan hakuuu... gud memory indeed maaa~~~... saper2 yg tanak kwn ngan ko tuh.. lantak laaa... aku stiLL bangge mengaku ko kawan hakuuu~~~ cooL apis cooL... kiter maseyh diatas 1 lane yg samer n menghala 1 misi yg serupa... iaitu hamba Allah diatas muker bumi...~~ so... no diskriminasi around me untiLL i die~~ aauuuwww aper aku merepek ni bai... haaa~ aper2 jelah!!!~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...