Listen Singapore Ria FM - 89.7 FM Radio Online

Tuesday, April 19, 2011

ini tidak adiL... ini tidak adiL... bagi aku.kaki.rayau

another post mengarut lagi kali ni dari haku~~...hikhikhik.. aku skrg sudah tukar time table... dulu bersungguh2 g Lab... dgn BFF.. pagieeyyyyyyy da bangon... da siap.. KENAPE? sbb nk g Lab!

pastuu... sumthing happen in between... aku da muler buat schedule aku.. nk balik umah aku balik... nk dtg lab aku dtg... nk ajak BFF g skali.. aku ajak.. klau xde mood aku tinggal jerk!!! ahaahha~

n then.. owh wait... but NOW!... aku rajennnnnn giler kowt mai Lab!... tp tp tp bukan opis hour.. aku mai after solat isyak untiLL solat subuh... amacam? mengancam x?? wikikiki~ banyak memory tuuuu balik lmbat2.. sok aku da bis study... mesti tingat2 sket kesah silam lampau haku ni...

tp aku bukan laaa BRANI cap harimau... aku sekadar BERANI CAPCIKEN jerk!!! aku mai Lab smpi subuh tuh ade peneman aku!!! membe killer aku... dier pown ade problem time table lari pecut~ ahahah...

eh? aper plak keytan tajuk aku ngan story aku ni kn??... ahahah~ alah! kasi laaaa aku buat topik LARI TAJUK ape salah nye .. ye x?... hekhekhek... ekceli mmg mcm xde kaitan... tp biler aku da menaip2 ni.. ade jugak ke-kaitan-nye nnt~ ahahah...

ekceli tu salah satu rangkap dlm lagu Yuna-Penakut tuuuu~ ahahaha... mase aku br jer masok lab... mulerkn ari anda dgn gossip2 duluuu~ ahahah... tp membe aku si-maimon ni bley plak... dier on lappy dier.. kuar lagu ni... aku nk tegelak jugak dgr chorus lagu ni...(muler2 tu xtaw ape yuna ckp).. tp biler membe aku siap nyanyi dgn lirik yg tepat(nada cik maimon laaa).. aku tros tegelak... sbb mcm lagu KILING pown ader jugak... hekhekhek... jgn mawah yer akak yuna! nnt sy banjer choki2... tros kn membace... wa xkutok pown!... tp tp tp pabiler mendengar dan menghayati lagu ni leklok... SHE'S veracious andingenuous!!! all she can do is natural!!! demmmm~ she so gud wiv werd!!!
im so envy of her!!!... sooooo~~~ clap.. clap.. clap to yuna!!! bravo!!!

aku ingat biler dah g over sea tuuu yuna xakan balik lg dah Malaysia ni... but then... she prove it dlm ABP yg lepas..
she come home for gud... she brings back new solid style for a singer... like there is no fullstop!!~ carre rr yuna!!!
eh?? yg aku puji lebeyh2 ni hawat??... bukan aku dpt aper2 pown... hiieeyy~ tp aku respect as a human laaa... xde laaa
nk praise2 ke bagai kn??... there u r~

but the connection between my TAJOK n my POST is... semenjak 2menjak ni... aku dijadikan kuli oleh sekelompok
manusia... MARAH!!! kemain MARAH lg aku biler jd gituuuuu~~ aku siap sumpah seranah... sumer laaaa... pastu in
d end.. those kelompok mcm over shadow me plak... luck on their side plak!!! so its kind of...
"INI TIDAK ADIL.. TIDAK ADIL... BAGI KUUUU"~~ aishhhh!!! benci!!! benci!!!

Penakut - Yuna

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ulang Chorus

Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

layan laaaa weyh!!!! aku.kaki.rayau.fikir.ini.tidak.adil!!! ahahha~

Tuesday, March 1, 2011

kaki.rayau vs kaki.buku

2011 will be my reading year!!!

SELAMAT DATANG KE RAK BUKU GUWA!!!~
(mimpi jerlaaa haku nk ade koleksi buku manyak cenggini~~ demm)

BUKU... BUKU... BUKU... korang bace buku x? hah? korg???~~ bace laaa jgn la xbace... rugi taw klau xmbace ni... contoh laaaa mcm aku kn..hahah~ giler perasan!.. walaupown ekceli aku xgemar naaa mbace buku pelajaran ni kn???..tp aku membace jugak.. BUKU LAEN laaa TAPINYEW!! ahahah~ haku hingat ag mak aku pesan... klau xnak jd nyanyuk, kiter kene byk mbace.. n then our mind would never stop from thinking sumthing, which is it will generate the generator in the brain(kene kencing jer korg~ wakakaka.. aku terajang ja tuh~).. tp itu la kesinambungan nye... klau kiter xberenti membace... otak kiter xkn berenti bepikir... pastu xbenti laaa menjana pembentukkan sel2 dlm otak tuu~... biler sel2 tu asek2 dijana... xde laa ruang2 kosong kn??? xde laaa sintom 'alzhaimer' tu nk melekat... jd peratusan nk nyanyuk tuuu agak kecil laaaa walaupon tuwer mcm haram dah kn??... bg perempuan.. klau rajen membace... mukerny akan beseri... sbb xkn tua... tegang jer... bg lelaki mesti nampak ensemmm jer even da ade tongkat kaki 4 ditgn... (klau naseb baek... market mantap lg... bley bukak cawangan jugak~ ahahah...tuah pnye pasal ye x?~) so! utk mengelakkan aku tua dan nyanyuk dgn cepat... aku kene membace!!!

kowt laaaa aku leyh suh mak aku renovate bilik haku jd cenggini ek??~
agak belagak gak klau org mai bilik hakuuu nnt..
"kaw ade? kaw ade?" hihihihi~

dahlaaa aku ni kuat maki... mak aku ade ckp 'org klau sker maki2 org laen ni cpt bodoh... pastu pendek umorr~' aiyooo!!! tamaw hakuuuu~ aku nk idop lamer ag rrrr~ aku nk g bt short-film kt venice sblm aku mampos!!! klau mati awal... alaaaaaaaaaa xrawk laaaa LIFE gua!!! hekhekhek~ memaen plak haku... tu laaa pasal aku memulerkan ektibiti membace buku... tp tp tp aku tanak r bace buku 'sang semot dgn ridsect'... aku kasi up laaaa sket... mcm newspaper, magazine, flyers tuuuu mmg kene bace saluuu r kn??... ni 'side-dishes' kater jawa nyer... aahhahah.. aku mengambil langkah utk membace novel mat saleh... CEWAAHHHH~~~

ekceli u gais... aku muler bace buku novel mat saleh ni tawon 2008.. sbb aku terlalu harok dgn english aku... rase mcm da bagoss... tp beselaaa... KAW TU PRASAN LEBEYH JER MINAH OIII~ melambak2 lg org yg bley speaking berabok.. beterabok laaaa~~~ kn?... so nekad laaa aku nk membace novel2 mat saleh ni... tanak tuu yg nipissss2.. nk yg above 500m/s... br thriLL beb~ nipisss2 ni... bek aku bace buku anak buah aku tuh jer... simple.. bace skrg... 2minit krg da abes dah~ ahhahahaa...

1st novel haku... tajok nye "my little .....blabla..." hehehe.. buku ni aku xbeli... aku jumpe kt umah aku..~ ahahahha hambekkk jer rr... buku ni story line dier classic gilerrr~ mmg tesangkot2 r mase bace... jap2 selak kamos.. jap2 tulis atas ketas maner2 pekataan yg aku xpaham... lelamer aku terpiker... "weyh? biler nk abes bace cenggini weyh?"... betol gak tuh.. so, aku maen bace jelah... kirenye aku maen hentam jelah maksud pekataan tu bdasarkan ayat... ahahah.. ley cmtu x?... smpai laaa buku tuh abes... ending sedeyh tuh~ hahaha... cooL~

biler da ade 1st.. mesti laaa ade 2nd kn??... alah! cm xbese plakkk~... so beterusan laa pembacaan aku tuh... smpi koleksi twilight saga tu pown aku beli... sbb kunun2 xnk ketinggalan kn??... kalau ikot mak aku.. maner dier kasi beli buku2 gituuu... dier nk yg ade unsur2 agama boley laaa... tp disebabkan niat nk improve english aku yg mcm minah sewel-senget-sengal spaeking ni... mak aku kasi laaa jugak dana nk membeli novel tebal2 ni... cumer xde yg mahal cam haram eh???... sumer stended ag~.. no ridicilous price!...

ektibiti aku sbg kaki.rayau mmg adelah wajib... membe melidi aku sorg ni mmg salu sound bayekk pnyer... "weyh? xnk g rayau ke??... weyh? xnk amek gmba ker aku.kaki.rayau??" cam sial pown ade gak... tp aku folo ajelah!!!... huhuuhuh makaseyh siyaL~ aahaha... tp walaupown sibok dgn dunia researcher aku... LAB-BILIK-LAB-BILIK-LAB-BILIK... tu kn??... aku mesti nk hadap at least 1 novel... pergh~ rase laaa DEWA sket kn??... xde laaaa bosan bebenoorr...


ni laaaahhh antara novel2 yg aku da hadap... ade yg br 1 round..
ade yg da 2round aku hadap... aku bace..
ade yg da meri go round aku aku bace!!!~~~
yg tuhhh.. yg tuh aku asek bace ulang2!!! ce teke.. ce teke!!! ahaha~

sooooooooo~ utk tawon 2011 ni aku sempat laaa bace 4 novel sudah~... ekceli ade yg da aku bace 2-3 kali sbb... hehehe... mcm filem, ade part yg tangkap jiwa... kuang3... lebeyh2 betoL laaa.. mcm bahagia laaa biler duk dlm bilek.. tetiarap tu sambel bace novel2 ni... pergh!!! seronok!!! mmg aku sarankan korg2 bace buku aper2 yg korg tedetik nk bace... sbb.. dun b so bump when we talking about knowledge... cewaaahhh~ ekceli... aku mmg maen dgn buku2 fakta n reseach... so its enaf there... xnk aku g beli novel pown bout fact! aku beli hanye laaaa fantasy novel sahaja... cth... pasal vamp.. angle... magyk.. n so on~... cumer... jgn taksud laaa dgn story2 mat saleh ni... depa ni salu menidakkan kuasa tuhan... kita baca wat halwa mata ngan otak suda laa... wat pertambah vocab dlm perbualan... aku xde niat laen selaen nk meningkat kn pengetahuan sahaja!!... selebeyh nye hanya utk suker suki hati aku jerk!!! n stylo too~ ahahaha


aku.kaki.buku.poyo.giler

Tuesday, February 15, 2011

Kaki.steam.boat.and.griLL


ILUSTRASI semata-mata ni... wa xsnap peek-cer dpn kedai nih laaaa~ demm~

Salammmmm siang!!!~ arini maulud nabi… so salam Maulidur Rasul para blogger sekalian~ wuuhuhuhu.. urmm… menyentoh tajok kt atas nuu… ia mestilah bekaitan dgn makan kn???... aauuww~ mase CNY ritu aku balik umah.. ade gak aku mencube steamboat kt umah aku… tp kire mahal laaa sbb kitorg x mkn byk maner pown… sekali lg aku bersamer membe melidi aku merayau melengkapkan jadual seorg aku.kaki.rayau.

Ujung minggu yg kurang bekemampuan nk kemaner2.. aku lepak bilik membe aku… sadenli.. br tgh nk late-LUNCH gituu~ tenampak flyers yg agak menggoda bg seorg kaki.rayau. yelah! 1. sbb tgh lapoo~ 2. lg sbb aku maner nk mkn kt café, klau da ade mase ni kan??... tinggal nk start enjin ngan tekan minyak jer pown… so.. dgn muker memaseng yg mcm cipan haus… kitorg pown set! Nk g ini kidai mlm krg!! Kt mane?? Kt area mutiara rini tp exactly kt area mane? Jawapannye TATAWU!!!~

Bg seorg kaki.rayau.. dimaner… kt maner tempat itu…bukan 1 masalah pown… kate kaki.rayau.. RAYAU laaa sampai jumpe!!! Ape yg syusyah nye kn???~… hahahaha… so pas smyg megrib, kami memulakan ektibiti rayauan kami di-folo oleh rase LAPOo yg subahanallah nauzubillahiminzalib lapoonyeww~~ (bygkn laaaa betape lapo nye tuh kn??..huhu) mmg aku bwk kete tu.. disertakan dgn gigilan tgn yg ekstrem rr… ahahhaha (tipu jerk tuh).. membe sblh sbg GPS yg xbraper mahal laaa… sbb dier xtunjuk direction pown… dier ngan aku membebel jer spjg jln mcm mulot cikon(kucing aku yg bising nk mampos tuh~)… starting masuk je simpang mutiara rini tu… kitorg da brape kali da masuk area kedai… asal ade area kedai… masok!.. asal ade area kedai jer.. masok!.. ahahahah~ terer sgt!!! LAYANNNNNN~~~

hehehe.. sblh sup.. sblh lg tomyam~.. terbayek dr ladang kn?

Kt flyers tuh~ ade laaa tertera, BERHADAPAN DGN MASJID… hah! Cenggitu laaaa lebeyh kurang~ so aim kitorg adelah..àMASJID laaa kn??... tgh syok rayau area kedai2 ni… sadenli aku jerit… tuu tuu ape ek?? Yg tinggi tuu???.. membe aku, tuu laa semejid!! Tu laaa… ahahaha~ giler dungu rrr 2-2 umat ni!! Ahahaha~… so kami tros heading towards there… tp lorong masok tros ke situ “orak-eneng” kate jawa nye… nk kene U-turn camci jawoh tuuuu~ pergh!!! Saket jiwa remaja aku!... cewah~… ahaahah(remaja kah?)… so, kami agak excited laaaa dgn ilmu peta yg ade dlm kepaler aku… dan kecanggihan bebola mater membe aku yg sgt feymes xsilap klau pandang~ ahahaha… akhirnye kami ARRIVED!!! Yey!!! Makan!!! Makan!! Makan!!! Tawu2 jelah klau da steamboat tuuuu.. konsep dier… “EAT ALL WHAT U CAN”.. kan? Sbb dier bt konsep buffet~…


ektibiti membakar dan merebosssss~~~~ walaweyh!!! mari kesini rakan2!!!

Turun kete pown laju2… jln pown laju2… lapa pnye pasal~ naseb kami ni amat laaa bayek… org pown xramai sgt.. so kitorg amek port kt luar jerk~~ best wooo!!! Blkg ktorg SEMEJID tu laaaa~~ huahahaha~ murah tu xlaa murah.. dgn kondisi kedai yg bese2 tp ade laaa hiasan2 yg ala2 tepi pantai tu BOLEYLAAA.. (hak alaaaa… student jerk pown.. nk komen byk2 mmg masok lombong laaa ko!)… RM18 satu kepaler… okeyh laaa tuh… pastu.. everything disediakan… ahaahah~ kiter hanye perlu memasak dan MAKAN!!!... aku pown bkn suker ektibiti mkn yg xmeriah ni… masak2 dulu…br meriah, br normal beb~ aaauuuwww…. Jadi!! grill n pan telah pown diidopkn… kitorg memula kn ektibiti memilih bahan2 basah~~ ahahahha… stended steamboat n BBQ laaa… segala ball2.. mmg melambak2… sayur yg menjadi pilihan… kangkung!... selebihnye… kiter grill… udang! Sotong!daging!ayam(hanye 3 ketoL yer..huhu dlm proses membenci ayam..) fuh!! Paling tatahan… CENDAWAN dier… ya rabbi!!! Aku ngan membe aku mmg giler cendawan…. Mmg kitorg enjoy seyh!!! Yg buat aku nk puji kedai ni… sbb dier separate 2 jenis sup steamboat dier… tomyam/sup biase… salu kt kedai2 steamboat.. kiter kene pilih kn??... ni, 2-2 ade… so sedap sket… nk bt celur sayor kn??... xlaa rase mcm RUBBISH kn??~ adelaaa dlm 2 jam aku kt sane… tu blum aku balon eskrim potong dier!!! Mang-aiiii~~~ kecur tekak aku bai!!!!

penoh laaaaaaaaaaa wa kasik longgok griLL-plate nih!!!.. kiri kanan sumer wa kasi lambak~~~ perRgh!!! H.E.A.V.E.N baiiii~~~

Smbel makan2.. masak2.. ade pulak selingan letupan bunge api kt blkg kitrg… umang-ai… perfecto laaa!!! Ahahaha… semaken laju laaaa ektibiti membakar… merebos bahan2 itu sumer~ ahahahhaha..disebabkn meje aku pilih tuh agak sbrg jln… so nk amek aper2 kene bjln laaa jugak~~ jd, tah brape kali aku ngan membe aku tuh dok ngulang2… amek baLL2.. amek cendawan… amek sotong.. amek udang… ahahah~ sronok makan laaa katerkn… tp kire kami2 exercise laaaa.. xde laa mkn jerk!! Kn? Kn? Kn?huhuhu~0oopsss!! Lupe nk mention… sambal kicap dier mmg menjadi!!! SANGAT SEDAP woiii!!!! Aduh!!!! Lapo plak haaaa~ kuikuikui… biler di-cicah ngan bebenda bakar2 tu… mcm sgt MATCH laaaa kater eric deco2… ahahah~


amacam??? licin x???... tu tu tu terbakarrrrr skali tuuu... ahahah~ hangossss!!!

Agak2 dah penoh perot tuuuu~ aku pown mengambil laaaa pencuci mulut… eskrim potong yg berbagai perisa tuh~~ wah!!! Heaven!!! So dem heaven!!!... rindu betoL saat mkn eskrim potong tu mase skola dolu2… uish~ kire mase makan eskem tuh… flash-back2 mase skolah dulu kuar… ahahah~… poyo giler!!~kitorg lepak dulu pas mkn… borak2 kosong sblm balik… kasi rehat perot tuh… ahahaha~… pastu br aku balik dgn muker epi nk mampos…


ni aaaaa desertnyeee~~ eskrem potong!!! kacang merah~ durian cempedak~~~ aduh!!! rindu ini port~

Serius… aku bangga nengok kedai melayu yg bley dikatekan dpt besaing dgn cah-ya-nun-alip ni~~ auuww… bukan aper… org melayu skrg sudah maju n manyak luwit… tp biler mkn xnk plak jd manyak akai.. jgn laaa maen masok jer kedai2 dlm mesia ni… ce crewet sket… kiter ni still kene smyg.. ngaji… klau maen suap jer… krg kot tetibe xley mengucap jer kang… so, aku tawu kalau da manyak luwit tuuu mkn pown nk manyak choice laaa… so biler kehendak melebihi akai… janji manyak choice… kilidai cha-ya-nun-alip pown kaw masok… kunun2 nk gak laa rase… WTF!!! Tokley2!!! Ne boley mcmtu~~ xbagus!!!... jd.. seruan kpd kaum melayu disekeliling… kalau ade intention nk bukak kedai mkn tuh… siler laaa… n jgn plak bukak kedai mkn supplier mknan tuh maen kutip jer… makesure.. kampeni Malaya n islam… br laaa namernye berniaga smbil bedakwah~.. aku bangga jd anak melayu… aku tentang org yg xbangge jd org melayu… pastu kutok2 plak!!! Kaw ingat bangse laen tuh bagus sgt ke??... samer jerk sumer ade burok baek… jd proud to be who,what,where u are… asek nk komennn jer!!! Tp sendiri xnak naek kn anak bangsa sendiri… smpai biler pown xmaju… (aish!! Aku plak yg emos kt sini.. maner x… asek dgr melayu kutok melayu jerk… padahal kaum sendiri tuh.. ilang akal ker?)… eh? Eh? Eh? Klau nk try siler laaaa carik kedai ni nnt yer??.... ENJOY!!!

Kaki.rayau.adelah.kaki.makaN

Friday, February 11, 2011

kaki.shutdown.person

hahaha~ SHUTDOWN? Penah dengar x?? aku salu dgr… saper2 yg xpenah dgr tuh g bukak kamus ke bukak mulot g tnye org jap ke… huhuhu~ ekceli mengutuk itu satu amalan yg TAK-BAHEK!!! Tp aku xnk laa kutok! Aku nk story da telling jaaa~ kire BAHEK sket rrr dr kutok!! Kn? Kn?~ agaggaag(ade ke kategori tuh??... aarrghhh~ GTH!)..


sadenli aku nk sentoh part SHUTDOWN person… kenape? Kerana… aurmmm~ sbb aku tetibe dikejotkan sorg member(A) aku yg aku agak xpekenan dgn msg dr member(B) yg aku xpekenan jugak!!(brape byk membe ko yg ko xpekenan daa??~ jgn ade membe laa woiii!!!~) ingin berjumpa?? Wat.de.Eff laaa kan??... rindu nk story2 kater nye! Da lamer xjumpe!! Pastu balik ujung minggu ni… n kebetulan perancangan aku nk ke BeePee dibataLkn(bg si-A ni aku xde agenda laen laaa).. ape salahnye kiter bermeeting… skali lg..wat.de.eefff laaa kan??? …


bajet aku xjd g BeePee.. aku ni sipot r?? aku kaki rayau laaa sHiyaLL!! Adelaaaa haL aku yg laen~~ ngoi!!! Pastu kaw saper?? Nk bt schedule idoP haku plak???~ kuang-hajaawww!!!~~ tyme susah.. tyme buhsan.. tyme xfeymes.. carik lerr aku ni… bajet nk feymes free r tuh… baya la woiii, maner de mende free dah!!!~ eefff toL laaaaaa~(uiks?? Msg si-A masok plak… tetawu jer aku tgh story psl dier! Wakakak~ ganggu toll lerrrr!)


soooo n sooooo n soooo long~… aku reply dgn adap sopan serikandi tun Fatimah laaaa kn?? Walaupown ati tu panas cam sizzling pan tuh kn??... CHELENG!!! Aku tolak dgn baik… “wa de haL bai… tgok ler dulu cengganer kn??~”.. amacam?? Suci x?? mulus dan tulus lg kot tuh~ wikikiki… DAN! Ape kaitan plak ngan topic diatas?? SHUTDOWN person ni kan??... urmmm~ d other person yg aku annoy tuh… laaa kaitan nye… si-B… kenape??.. well.. let’s begin!!!


Duluuuuuuuuuuu~ aku respect minah B ni.. bcoz she is very COOL!! Damn coolest gurl ever aahhh~~ pergh! Giler tinggi darjat dier dimater aku… siriusss!! Muke dier mmg sker wat statement “g mampos dgn korg sumer~ pedehaL jah?”… hah! Camtu rr reaksi muker dier plus attitude dier skali… tp tu mase aku kt KL laaa… pastu further study kt JOHO plak.. dier pown further study skali… bilik pown xbrape nk jawoh kn??... until one day… aku berchit-chat ngan dier… sbb aku nk coolness of me betambah cool dgn ade input dr dier…(BAPAK LAAAA PERASAN WOIII!!!! Agak2 laaaa bibah oi~~ )… wakakak~.. at 1st… mmg ah~ sronok dowh chit-chat ngan minah ni… sbb rase mcm DEWA PUTEH shiYaLLL~~… feeling so dem-kuLLL~ betahan laaa begaul mesra nk dkt 6 bln gituuu~ tiap2 mlm mawu lepak bilek gua laaaa kn??~ bilik aku bley category WANTED gark laaa… ramai membershipnye~ wakakaka…


Cukop stawon… aku terperasan 1 benda kt minah yg kunun2 coolest abes nih… minah ni SHUTDOWN person laaaa…~~~ before that, shutdown ni maksudnye PADAM atau TERpadam dgn secara xsengaja… lebeyh kuang laaa kan??(kut salah… nk betoL kn… siler lerrr… no terms will be issue!) knpkah aku kater minah ni SHUTDOWN?... sbb ITS ALL ABOUT HER!!!(klau untuk kater ganti aku, its all about YOU! YOU! YOU! YOU!~~ mcm lagu Auburn tuh plak!)~ ahahahah… demit gurL? Y u hav to be that way babes!...


No wonder laaaa dier so damn coolest than other gurl~~ don’t giv a damn bout anything else… sbb dier shutdown person!! Apehal dier nk kesah~~ dier tawu everything sumer bout her!!! Org laen xde space dlm memory card dier~~ tarrraaaaaa!!! That its!!!...

Yg aku perasan laaa… klau kte story… kte xbley be talking to long, because she have to say sumthing tooo~ she must hav da samer story tooo~ she must hav been in da same experience toooo~~~ giler! Mencabar betoL laaaa perangai kaw minah!!!~… siriusss!!! Aku tatahan!!! Hak-alaaahhh.. ckp tanak kalaH… tp br nk ajak merayau… meronggeng ker… “jap eh?... aku kene call bapak haku dulu ah”.. “bapak aku xkasi r kuar mlm2 ni”… “bapak aku xkasi rr g utan… g sungai.. g jusco”.. BAPAK LAAAAAAAAAAAA bapak kaw minah!!! Dahtu citer ko yg mcm kamos experience nye tuh dr maner dtg bai??~ ngan BAPAK kaw laaa?? Eeff la woiiii~~~ sbnr nye ko maner boleyh org laen lebeyh dr ko kn??... sumer ko musti ade xbyk pown siket… bull-shit!.. ko akan byk kn jugak kuantiti nye!!! Demittt rrr~~

cmni laaaa muke si-B tuuu~~ ahaha... lost in transition.. kehkehkeh~
Giler annoying woiii~~~ ko klau xde mende nk story… xde mende nk declaire diri tu super duper experience… takpayoh lerrrr!!! Bangkai giler… mcm ape jer perangai… minah tuh paling elergik… klau dlm ramai2 tgh borak2 gelak2 belawak2 nih… tp dier xley interrupt ke.. masok daun ke.. mencelah ke haper kan??... dier muler laaaa SHUTDOWN!... buat muker(huh! I dun giv a damn la korg ckp ape nih~)… hah! Cenggitu laaa… klau boley, let her do aLL da lawaking, do da talking… n do da shitchitchat… kn? Kn?... that’s why laaaa selamer kini aku nmpak dier coolest giler.. sbnrnye dier xpandai begaul.. n olwes SHUTDOWN! Aku tertipu rrr~~… tp ade gak minah laen yg aku budget COOL… n mmg COOL pown!!!(until now!)… kerana kekerapan SHUTDOWN attitude dier… bt aku JELAK, MUAK, FED-UP… naek tawon.. aku blah jer… no chit-chat like olwes… tp still betegur laaa cume xlepak rr… bilik aku pown semenjak duk single bukan BILIK PANAS lg~ wakakaka…buat hal memaseng rrr kn??...


Ade gark membe aku yg mat2 len komen… “minah tuh mesti cpt bosan klau aku ckp”… mang-ai?? Smpi mamat2 laen ni pown prasan… pergh!!! Bukan salah aku rrr~~ sumer org pown prasan laaa woiii!!! Ko hingat ko best ke wat cmtu?? Sekali dua bley laaa… slalu sangat… siler blah laaaa woi!!! Berambos!!~~~.. emosss plak aku!!! Mmg rrr!!! Ganggu idop aku minah ni… samer laaa dgn si-A tuhhh~… 2 x 5 dgn 5 x100.. mmg aku paling JELAK!!! Fuhhhh~~ dugaan jaaa tuh!...


That’s it… SHUTDOWN PERSON story!!! Tolong eh? Jgn jadik gitu… orang laen tuh nk gak story mory.. bukan KAWWW jer yg nk becakap!!! Bkn KAWW jer yg ade memory ke pengalaman ker kn??


“CAMPAK LOMBONG NAK???!!!!”… demmm~


Kaki.rayau.giler.emosi.ini.bulaN

Monday, February 7, 2011

. February . raYau .

dah masok february dah ni hah!!! da masok 8 hrbln pown!!! research aku ape citer?? citer hantu... hantu ape? hantu kak limah balik rumah!!!~~~ wakakakaka... xbley blah betoL citer ni laaaa~~ suker aku!!!.. aduhhh!!! benci betoL laaaa biler teringat tang RESEARCH ni laaaaa hai~~ aduhaiiiii... delima laaaaaaaaaaaa~~

owh!just wanna say HEPPY FEBRUARY PEOPLE!!! aku tawu ramai yg xsaba nk sambut valentine... tp wa sbg kaki rayau... wa x sambut... tp wa merayau pade date itu!!! yg penting 15hrbln tuh... MAULIDUR RASUL!!! kuang3~~~ yg wajib jer!! yg xwajib jgn buat... rugi... xmasok pekse soklan kubo tuuu... agaaggaga~... so selamat beramal~~ dasyat!

Thursday, January 20, 2011

.kaki.RaYau.keNe.taHan.p0Lis.

aper?? aper?? POLIS??? saper sebot POLIS?? hah? kenape?? aPsaL??? kene saman ker?? kaki.rayau speeding like HELL ker?? kurang aja samer polis ker?? tunjuk belang ker??? atau kaki rayau terlupe pakai tali pinggang keledar???~ yg maner?? pilih2... hihihihihi~ sronok plak aku!!~~

ahahahha~ mcm bagos!! kene tahan samer polis pown aku nk habaq mai dalam blog~~ bukan ape.. guwa ni ade life-list jugak!!! wuhuhuhuu... bebenda kufarat(adeq bradeq ngan kurafat gitu.. sedare mare blah kuhaidar.. hahaha~) cenggini... impian wa bai~~ bebenda yg kiter jarang boleyh buat xke seronok kalau dapat buat??!! aahaah~ aissshhh!! jawoh menyimpang nyer nih kang!!! okeyh! okeyh!! story begin like dizz~~ yaaa aww aww...

minggu yg agak slow bg aku yg kaki.rayau ni.. gaji xde beb! harapkan mak apak jer ha!... so.. nk merayau kene tunggu diroger argh!! sendiri nk roger... fulus plak problem~~... tp wa ckp luuu~~~ nk tunggu d roger plak.. BECHENTAAAA BAI!!! biler nye nih nk kene roger?? biler???... sumer pown bizi like HELL of SOLOMONTO... so dgn keadaan minggu hini yg lembap mcm sipot cheleng... wa pown tarok semangat merayau yg wa simpang utk pulang ke rumah wa!!! negeri.nine~ ahahah... muler2 bajet nk balik mase Chinese New Year ajer... tp bufday mak gua plak appear in da middle of da week b4... serba salah plak klau xbalik an?? an??... dahtu~ siblings... kazens... even bufday lady pown dok tanye... "TAK BALIK KE MINGGU NIH??? HAH???".. aku pown malaslaaa nk piker berat2 nih!!!~~ sungguh bukan diri aku! ahahah.. bufdei ibundanye khames(ni tatawu rupernye cuti thaipusam ni~~ ^^, suci kn muker aku xpenah tawu cuti umum!!) so aku bajet.. musti dorg sambut ari sabtu... sbb bapak haku tuh bizi mcm president barack-obama tuh... takde makne dier nk sambut tetengah minggu tuh... paling cincai wish dlm msg jer tuh... agagagag~~ tawu sgt laaaa bapak haku tuh!!! TAWUUU GILERR!!!... so aku plan-plan bayekk ingat jumaat tuh cabot r dlm tghari tuh pas capai toffe nut.. tros masok hi-way r...

tapi plan guwa tuh... dihidu bayekk oleyh sorg membe guwa ni... <minah nih>...

minah.nih: ko nak balik semban biler??

aku.kaki.rayau: jumaat ni laaa~ bufdei mak haku la plakkk~~

minah.nih: ko kater ko nk balik pg?? bek ko balik khames jer...

aku.kaki.rayau: ha? kames?? aku kene g lab rr jugak jemahat tuh bai~~

minah.nih: kames ni kn cotieyyy??.. balik laa kames...

aku.kaki.rayau: cuti aper??(muke suci giler... padahal ati dlm da membara nk merayau tahap gaban)

minah.nih: kan thaipusam BODOH!!!(<-- ni aku tambah.. sbb klau aku ckp kt org laen aku mmg da bahasekn dah!)

aku.kaki.rayau: laaaa yeke???... urmmm~ balik malam rabuuu rrr gitu!!!(mmg prangai aku.. xske buang mase atas hiway.. lg2 hiway utara-selatan... muak bangsat!)

minah.nih: hah! lg bagos... besok rr ko balik...

aku.kaki.rayau: ha ah~~ besok aku balik!!!... jom p melidi mlm nih~...huhuhuhu
so.. wa balik bilik membe guwa ni... membute mcm haram!!! penat rrr 2 hari tdo mcm hampeh!!(tdo xbekualiti~ ceh! kunun!) bajet.. nk g LAB dulu sblm cabot balik semban kn?? kn?? penyudahnye?? luperkn jer laaaa bai... aku siap2 bgn mandi da tghari (eh?? subuh wa mangon eh?? membe gua ni pagi2 da bekokok dah!! suh smyg subuh~~) merenung tingkap bilik 2minit.. "beb??? lunch dulu nk?"wakakaka~~ idop nk hepi jer laaa aku ni!!! paler-hot aku!!... kami2 pown g la mentedarah duluuu~~ konyang!!! then aku drop minah sewel tuh kt fuckulti.. aku menghala ker bilik haku... hangkot baju busuk aku... nk basoh kt umah lerrr...

setel everything.... guwa check kete... sun-glasses bg si-rabon ayam ni... GERAK!
amboiiii~~~ melalak dlm kete bukan maen seronok yer sarah???... seronok nk balik... sbb nk jumpe buah hati... ahaha jgn salah paham... anak buah aku!!! last jumpe rayer aji... ni mmg balik nk LOLOK(ayat anak buah haku~) dier rr nih!!! windu nak mamposss~~ so smgt td semaken membara laaaaa~~ melalak mcm anjeng betina xhengat~~~... maken lamer maken ridicilous lagu haku nyanyi.... fuh!!! penat melalak aku layan chanel sok-sek-sok-sek plak... kuar lagu kay-ciey sket jer mule laaaa aku... ahahaha~.. smpai laaaa kt area pagoh-tangkak tuh...wa da slow siket... sbb dr td aku asek tekan myk smpai da nk berdiri dah dlm kete tuh... so kasi slow-mo sket rr...~ tp aku stiLL xbwk kete mcm bangse jiran sblh tuh eh?? batak xpenah lalu hiway!!! benci haku!!! still under 120 ag... paling brani nk pijak pown 125/127 ley g.. no saman record eh??~~ 8tawon pegang lesen!!.. no record on speeding ag~~

sadenli... fuh! sblh aku lalu laa... kerete yg tertera POLIS... dlm ati aku.. "pergh!pak polisi??.. aku xwat salah pown... hai polis~~" huhuhu tros memandu dgn jayanye... pak polisi yg td pecut blah kanan aku... masuk baek dpn aku... aku yg memandu dgn manje2 td.. tarahal pown... folo jelah blkg... pastu aku nmpak... kete2 blkg haku da start potong2 aku... br aku sedar... "eish~ slow sgt ni polis nih... 80??? tarahal klau under 110 ag~" sooooo... dgn agak YAKINN.. aku pown memotong laaa polis td pas kete bikin blakg aku tuh potong aku...


lebeyh kuang mcm gini laaaa kete polis tuh... aauuuwww~ feymes jap kt hiway pagoh-tangkak tuh!!!... dah la dier on kn siren... siap hon2 lg!!! aiseymen... sentap.ati.mak.nak!!!~ aaauuuwwww...

aku baru nk pecut 110 tuuu bai... weeuuwww~... weeuuww~.. ton!ton!ton!(lampu atas atas polis tu da kelip2~) aku panang rear mirror aku... hak alaaaa aku ker??? alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~
alaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~~ apehal ni??(aku buat ape?? bukan ker aku blom pecut ag?? babiss toL rrr!!)benti tepi rrrr tros kn?? xkn aku nk buat acara keje mengejar plak kn?? diikuti siaran lgsung menggunakan heli~~ mati aku kene rebos ngan BAPAK aku yg xbrape syg aku tuh... ahahaha~~... aku tepiker jugak... alaaaa, ko xwat salah... ape ko nk takot??... so aku park r side hiway tuh... huhuhuhuhu dan diikuti polis diblkg haku tuh.. feymes kejap!!! sumer kete panang2 haku~~~ agagagagaga...

tingkap aku bukak pelan2... ish!!! tp yg lawaknye... aku xtakot!! aku sengeh2... senyum2 jerk!! sambel nyanyi lagu britney tuuuuuu~~~ TERBAYYYEEEEKKK LAAAA BIBAH!!! so...

ade lebeyh siket laaa gaya acik polis atas ni... ahahahah~~ tp yg kuar dr kete tuh Brader rrr... mude ag... silap2 adeq2 ke haper tah kn??~

bro.police: slamat petang cik?
aku.kaki.rayau: slamat ptg~~...(senyum jerrrr)
bro.police: nak pegi maner cik??
aku.kaki.rayau: nk pegi seremban encik, balik rumah.(dlm ati polis tu aku rase dier mesti ckp.. ade aku kesah???)
bro.police:mintak lesen ngan i.c cik?..(sambel pegang buku saman siyaLL dier tuh!! ngan pen!!)
aku.kaki.rayau: ade.. jap2... knp eh encik??
bro.police: KENAPER TAK PAKAI TALI PINGGANG KELEDAR CIK????(oooooo br aku prasan! wakakakakaka~)
aku.kaki.rayau: owh~ tali pinggan ni da rosak encik... br jer rosak ni... (sambel aku buat lakonan xbley tarik tali pinggang aku tuh) erk.. erk... ni br jer rosak(mulut tuh senyummm ag tuh!)
bro.police: xbley tarik lgsung eh cik?? sangkot pown xsampai ker??
aku.kaki.rayau: tak bley encik... klau sy sangkut cenggini jer... mengganggu sy nk memandu pulak... xgitu?~(ahahaahha~ kene skali bader tuh! puas ati aku!!!) encik nk saman sy jugak ker?
bro.police: urmm.. takpelah klau mcmtu cik... hati2 ye memandu cik( sambel memulang kn dokumen haku td..)
aku.kaki.rayau: owhh~ ok... makaseyh!!!(senyummmm lg~~ kali ni senyum jahat!)

wargh!!! kene tahan polis tuhhhhhhhh dan lepas dgn TIADA saman ditangan!!!! yieeppiieyyy!!! APAKAH?? tuhan sajer nk bagi life-list aku kali ni tercapai!! ditahan polis tanpa kesalahan~~ yawn!! ahahahaha.. sambel tuh.. aku memulerkan kembali perjalanan aku dgn bangge nye... melalak... memekik.... bedansa... pump-it all away da hiway beb~~ sampai semban tuh!! salu aku balik semban... 2jam sengah ataw 3jam kn??... ni 2jam 12minit sahaja yer??!!! tanpe perlu speeding mcm batak pown... menten bwh 120 n none-stop!!!... nnt aku nk try 1 jam sengah pplak laaa... mawu aku balik umah tiap2 ari~ wakakakaakaka.... bangang lak ai impian tuuhhh!!!!

itu laaaa dier pengalaman aku.kaki.rayau kene tahan polis!!!~ padan muke aku!!!... tp sronok weyh... muke polis tuh mcm keciwa xdpt nk saman aku... atas kesalahan aper pown dier xtatawu nk tulis... agagagaga~... aku plak... lebeyh bangge laaaa lepas ni klau bwk dpn polis... klau kene tahan lg pasni... aku nk add-questions sblm polis tuh lepas kn aku... "bro? ade FB bro?? blog ker??meh nk add ker folo ker" wa nk bubuh dlm blog ni... kasi lu feymes!!! wakakaka~ bapak kurang hajooorrr aku klau wat gitu!!!... tp klau wa bley buat... lu org tunggu laaa story tuh~~ kihkihkihkih... aduh!!! pengalaman yg aku akan story kt cucu cicit aku sok!!! wijihiihihih~~ piss!!


aku.kaki.rayau.usek.polis.tuh!!!


Tuesday, January 11, 2011

.aku.kaKi.raYau.diaJak.meRayau.

salammm dan salammm... da ngantokss yg amattt!!! tp ati ini melonjak2 utk tros menulis sblm aku "ta-ya-dal-waw-ra"...kn?... arini dlm sejarah.. aku diajak merayau sebagai seorang "aku.kaki.rayau"... wakakaka...

ingat lagi post.rayau.wedding.?? urmm.. penganten nye... yg bride n groom tuh??... aauuww!! mereka telah pown bepindah ke skudai hini... hehehe... dan mereke telah pown genap sebulan berkahwen!~ dimaner aku laaa kutu yg menyemak dicelah2 mereka ketike mereka celebrate one month anivesary mereka!!!... hahaha... mmg xpatot laaa aku kn??..

jam menunjukkan pkul 2.15ptg... ouch!! blum Lunch lg laaaa~ tp aku kene kemas bilik dulu.(guwa ni namer jer duk dlm ostel... tp mcm bangla jugak.. kejap kene duk blok ni laa.. kejap kene duduk blok tuh laaa... ape lg tah!!! benci btoL aku!!)bilik org br pas pindah randah, xke mcm gua kelam gitu kn??... so aku memula kn laaa ektibiti menukar sarong bantal.. masokkan baju dlm lemari dr luggage aku yg da burok tuh!... sadenli... 2.34ptg, "u ade dimaner??".... ahahha... dgn bangga aku jwb... "skudai laaa"... pastu blablablabla....(tokley story sini... buat rosak mud jer nnt!)... wah!!! member aku ni ajak g tebrau laaa... mawu pigi tgok wayang gituh!!! umang ai... best2!!!

aku nk nolak watmende??... org ajak lepark.. ajak rayau... tolak buat rugi jelah!!! kn? kn?... so aku accept... tp ari maseyh siang... cadangan wyg adelah waktu mlm... jadi... penganten tu ajak ler g umah makcik dier kt area tmn daya...(huhuuhu slamer kini aku duduk skudai... tmn daya nye signboard pown aku xbace... laaa ni... br aku tawu disitu juga ade kwsn kehidupan!! wakakaka... aku tawu skudai-jb tuuu jelah!!)... sambung!~ jadi kami kesaner... pastu..pemganten nk g umah makcik dier yg kedua plak.. skali xjd... sbb makcik nye TAKDO!(naseb bayekkk~ pffff~~ ahahaha) makcik nye ke KL, ade urusan katernye!!!~... kn pnut kn??...

so.. we guys heading to tebraw troosss... urmmm pejalanan yg sgt lancar!!! amin!!... smpai tebrau... solat! asar+magrib... wah!!! telalu miss her... aku pown senyumm jer tgok kwn aku tuh bahgia!!! hehehehe... eh? luper nk mention... laki eh ado... tp den xmention to often... kang bini eh marah plak.. ahahah... xdelah... dah kater aku close ngan bride kn??... so its just me n her laaa~... ahahaha.... so, mr.groom dah pown membeli ticket wyg... n da muvie we'LL be watching on ialah... "SEASON OF THE WITCH"... aku de tgok thriller dier... mcm best!! mcm bagos!! yelah sbb nicholas cage blakon... xkn muvie dier cincai plak kn??... so!!! aku dgn slamber badak mencadangkn tgok citer tuh!!!... wakakaka~...

sblm masok panggung... kami2 melantak duluuuuu~~~ eceh!!! xnak kalah tuh!!! makan!!! laki-bini da lapar.. aku?? urmm ni satu perangai atau atitude aku.. klau aku kuar ngan saper2 yg aku agak LIKE gituh eh... guwa kenyang beb!!! guwa kenyang tgok mereka!!! tp family tuh lain!!! ahahah... tu mcm da salu la plak nk kenyang jer kn??~ wakakaka... klau penganten tuh xajak makan pown aku sbnrnye xkesah!!! tp aku kuat minum laaa...~ huahhaahahha...


hikhik~ Nando's tuuuu~... Thanks!!!


so cik puan ngajak lerr masok Nando's... wah!! xsangka aku... when im gonna go inside diz again??.. not so many of my frends does like to eat here!!! dem im no gud!!! thanks again n again pnut... for bringing me here!!!... at least xla batak kn?? klau nk hang out kt OU lg pasni!!! hikhikhik~

disebabkan no-clue aku maen hentam cromo wat to order... extra hot pown extra hot laa... spice chip pown spice chip laa... no-idea pown no-idea laaa... wakaakakka... dgn sos nye yg xlaen n xlarik dr tajok asal... hot.. extra-hot.. garlic... APAKAH?? kn??... bak kater kwn aku... "sos biase xde ker?"... wakakaka... sronok giler ayat!!! dan aku sokong 120%!!!... mmg pown!!! sos2 yg ade rase sumer mcm cili paste~ tekak melayu kenot go wrong.. sumer kene SECUKUP RASE!!! klau x dikira fail memasak... kn?... tp disbbkn we all ate at Nando's - da best Halal FastFood Restaurant kn?? konon2 nye... APEDEHAL JAH???!!! SUAP JERLAH!!! org banje pown kn???.. telan!!! tp da set aku amek!!! ENJOY!!! beb!!! aku ENJOY!!! soDAp yoooo~ ngan set yg diambeL oleh laki bini ituuuu~... waw!!! amazing dinner for me tunite... timer kaseyh lg skali kamu berdua!!! next tyme it wiLL be on me!!!


ni leerrr ghoper set aku... waw!! isnt it??? mantap ho!!~ tp aku nye UP sket... extra hot
(thanx to zairil for da opinion~)wakakaka~


so!! after dinner... muvie time!!! lets watch muvie!!! yippiey!!!! wakakaakak... dgn besahaja aku bejln menuju ker puncak tebrau itu... kihkihkih~... ruper2 nye pnut ni penakot jugek mcm aku tp dier lg DEWA!!!.. sbb xbley tekijut!!! aauuuww~ my bad pnut.. my bad~ won't be problem next tyme k??~ pffff~~.. hahahah.. AMPON BUK!!! :))


skali pnut takottt daaaa~~~ ahahaha... ampon pnut!!! aku ni wat larik mudd jerk!!!

aku pown satu hal~ dok pilih story xtanye empunye badan yg nk blanje!!! hikhikhik~ aduhaiii kesian pnut... skali da start story... minah tuh asek tutup muker jerk!!! wikikiki~ takot... aku?? aku??? mmg penakot jugak!!! tp sbb da nicholas cage blakon dpn mater kn??... klau aku tutup mater... rugi... uisshhh!!! rugi!!! so aku terbeliak kn mater aku walaupown tekejot2 babak2 dlm tuh~ hukhukhuk... terbayek laaa sound! gamba! tp story line??... agak mengeciwa kan laaa... hukhukhuk pasni nk tgok faster laaa... dwane blakon! ahahah... sory ler sgt2 pnut!!!... i promise i make it up to u next tyme!!! ko plak pilih film ek???~... wakakakaka

so!! komplit rayau aku rini dgn penutupan film tuuu~... bintang?? aku kasi 3 jer!! sbb storyline OUT!!! motif buduh jln jejawoh sampai mati org... da smpai br prasan tuh setan!!! watdeheLL laaa kn??... benci btoL!!! bak kater membe aku... tu sumer TAHYUL!!! aahahaha~ sekali lg aku SOKONG 160%!!!~... dem!!! she olweys rite!!! gud 4 u gurL~...

tp ruper2nye kami diberi bonus sbg kaki rayau... iaitu... tawaf jusco tebraw!!! wakakaka~ yg ni pown siriously aku kene thanks kt pasangan husband n wife ni... mane penah aku tawab satu tebrau ni kn??... so tunite?? im DONE!!! cukop!!! complete!!!! lengkap!!! ari aku sbagai kaki rayau... parking d other side... pintu kuar yg bukak d other side... amacam??? best x??.. best kn??~ seb baik ade basement!!! lalu situ laaa... but stiLL equally to da whole floor of JJ... yummy!!! i lurve nite-walk!!! ahahahah~ (pnut?? suppose u paham yer??~ i lef heng-out wiv u!!! no matter what!!!)~~... stiLL bley gelak2 smbil jln... wlaupown aku da nmpak muker c-jack agak xsronok sbb dier sgt risau kn wife dier ok?!!! terharu ni.. terharu... wakakaka!!! idup korang sampai biler2!!! :)

so, kami pulang dgn tawa riang gumbire... send me back to my osteL... thanks again!!!~... take care n do not hesitate to take me wiv u guys again!!! cuz fwens like diz never past by every day OK??!!!.. i do glad were stiLL frens!!! huhu... :)

Jadi!! dgn ade nye blog aku yg setawon jagung ni...(setawon ke?? sebulan pown mcm x kn??...).. aku teros tekad utk menten dlm dunia ini... wuhuhuhu~(budget bestt~ wakaka)... sbb now i noe dis is important tooo...~ wait untill diz husbo n wiffo get their kiddo~ who noes?? it might be in my blog again.. n again n again.. untiLL they stop... (yelahh... xkn nk anak sorg jer kn?? misti lebeyh tuh~) ahahahaha... so so so... mor-nite everybody!!! thanks alot n remember that!!!

.aku.Kaki.Rayau.giler.rayau.

Wednesday, January 5, 2011

.aku.saket.kaki.

padan muker!!! kater jawanye.. KAWOSS!!! kn? kn?... buget superhuman ke haper kn??... skrg baru kaw taww.. bahawasenye anda sudah suku abad!!! sudah tuwa!!! sedarlaaaa!!!!

mcmaner mantap aku nye plan... mcmaner lebat aku nye story... mcmaner garing aku goreng.. mcmaner kuat aku kencing pown... aku maseyh MANUSIA... buat ape2 mesti ade limit! mesti ade had.. kaki rayau la kunun... skali hambek... 3 minggu beturut aku jd kaki jalan... lastly.. kaki aku bengkak!!! aduhaii~ xbley nk describe laaaa dier punye bengkak tuh... mcm belon... sgt ketatttt!!! licin jerr kaki aku... bekilat paling tatahan tuh!!! wakakaka~...

tidor siap lapik bantaL lg... wikikiki~ sungguh xbley blah!!!~.. klau tyme membuter... maka berkurangan laaaa sakit nye... tp klau aku start jln balik... mmg architecture nye sgt canteq laaaa wa ckp lu... agak KAGUM disituuu~ BENGKAK balik..

aku muler2 tu panic...ingat da nk kene amputateke haper kn kaki aku td.. tp dgn muke yg maintain COOL mcm coolblog tuh kn?... aku pown g show-off kt dpn mak apak aku laaa... "ASAL EK? KAKI NI BENGKAK??"... dan dgn cooL jugak bapak aku reply... "SBB GEMOK!!!"... hak aallaaaaa.. bunyi salu tak puas ati laaaa bapak aku ni... ckp jelah jelezzzz xpat ikot g Universal Studio kn? kn? kn?.. wakakaka~... tp naseb aku sgt bayekk, mak aku plak balas "tu ko byk bejalan la tuh... xcukop rehat... bengkak laaa dier..."~ fuh!!! sebab tu laaa klau kawen kiter2 kene carik pasangan yg d opposite... sib bayek de mak aku... senang atiey aku dengow.. bapak aku ni betoLLah!!... tp bapak aku smbung jugak tuh.. "SBB GEMOK POWN YE JUGAK!!!"(sambeL kupas kulit kacang ngan nyin dier~).. wakluuuu pak??!! aduh!! tapaham aku.. xabes2 xpuas ati!!!

so, mak aku da start rrr.. dier kuar kn segala rahsia Alam dier... segala minyak dier kasi show-off.. segala ayat dier suh bace... nk suh rede kater nye... tp mcm bese laaa ayat pelengkap bapak aku akan kuar.."ALAAAA MLM KRG NK TDO LAPIK LAAA BANTAL.. SOK OK LAAAA TUH~" hakkkk alaaaaaaaaa... bebulu betoL bapak aku tgok aku!!! ade jerk yg xpuas atiey!!! tp aku dgn macho nye... "pkai myk ni jelah mak... takde paper pown kn?"... smbel tgn aku sapu myk sakti keturunan raja melewar tu kt kaki raksasa aku!.. huhuhu...

penangan jd seorg kaki rayau!!!... ni lah akibatnye!!! bengkak kaki sendiri... mmg padan dgn muker aku yg xbraper nk market nih!!!~ sekian wasalammmm...

aku.kaki.rayau.mula.merase.payaw.

Monday, January 3, 2011

as.aku.kaki.raYau.promise.before

adekah aku lambat?? adekah? apakah?... ahahah~ aku de ckp nk uplod gambo aku g mersing dulu kn??... urmmm dgn hituuu~ aku kasi update laaa tros... check out laaaa kt post yg ritu yer??... ahahah~...


.aku.kaki.rayau.mabok.jalan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...